Sljeme skijalište na Medvednici blizu glavnog grada Zagreba obvezna je postaja je za snowboardere, skijaše i planinare.

Sljeme skijalište nalazi se na planini Medvednica u blizini grada Zagreba. Njezin najviši vrh je 1.035 metara, a cijeli je centar dobio ime s tog vrha. Planina nije dramatično visoka, ali ako nema prirodnog snijega, umjetni snijeg je osiguran iz strojeva.

sljeme-skijanje-mapa

Ukupna dužina skijaških staza je 4km, servisirana je jednim stolarskim liftom i dva T bar lifta. To je prilično niska planina, ali padine su lijepe i lagane, osim iz padine “Crveni spust”, gdje morate pokazati skijaške vještine.

Prvo što biste trebali znati kada krećete na Sljeme je da ako ne boravite u Sljemenskim hotelima, morate stići tamo rano da biste ulovili dobro parkiralište. Ako ne uspijete, morat ćete hodati (puno!) I nositi opremu.

Najbolji hrvatski skijaši Janica i Ivica Kostelić naučili su skijati na Sljemenu. Danas se na Sljemenu redovito održavaju skijaška natjecanja, a najprestižnija su FIS Svjetski kup sreće poznatiji kao Snow Queen Trophy.

Osim skijaških staza, postoji nekoliko pješačkih staza koje su vrlo dobro označene i prekrivene snijegom te izgledaju veličanstveno.

Ako se nalazite u Zagrebu ili bilo gdje u blizini, Sljeme je destinacija za barem dan zabave skijanja i snowboardanja.

Kako doći na Sljeme: Sljeme je oko 35 minuta od Zagreba automobilom / taksijem. Autobusni linkovi dostupni su od Mihaljevca.
Gdje odsjesti: Možete ostati na Sljemenu, gdje postoje dva hotela, ali možete i ostati u gradu i putovati na Sljeme, svakako niste daleko.
Gdje jesti: Grofica, ugodna planinska koliba s domaćom hranom sa odličnim osobljem.
Troškovi dnevne skijaške karte: skijanje na dan (9: 00-16: 00) – 13 eura. Noćno skijanje u utorak i četvrtak (19: 00-22: 00) – 8 eura.

Categories: Hrvatska