Hardcore skijaši idu u Švicarsku, grupe prijatelja idu u Francusku, proračunski svjesni idu u Bugarsku ili Andoru … pa tko ide u Austriju? Oni od nas dovoljno pametni da shvatimo kako slikovita sela pružaju široke, mirne staze i toplu, tradicionalnu dobrodošlicu. Oh, i fantastični domaći kolači. Postoje brojne opcije, ali ako niste sigurni koje je selo za vas, ovo je naša top 10 lista za skijanje u Austriji

1. Za početnike – Westendorf

Westendorf

Ako ste grupa prvoklasnika i ne želite gužve i gužve na stazama, šarmantno odmaralište Westendorf je sjajna prilika. Dječja staza ima dječji lisft i nalazi se u samom srcu sela, a gondola ide do prekrasnih širokih plavih staza koje su rijetko zauzete. To je mirno odmaralište, ali postoji nekoliko živahnih ski barova sa pravim osjećajem normalnog austrijskog života koji se odvija uz skijašku stazu.

2. Za mješovite obitelji – Filzmoos

filzmoos

Za grupe s malom djecom koja trebaju obiteljske hotele i starije tinejdžere koji trebaju malo života, teško je pronaći prikladno odmaralište. Filzmoos odgovara ovakvim obiteljima: odlične dječje staze, dobre snowboard škole i barovi za stariju djecu. Selo je prava slikovnica – lijepa, s spojem povijesnih drvenih kuća.

3. Za srebrne skijaše – Oberau

Oberau

Jedno od Tirolovih mirnijih odmarališta, Oberau ima samo nekoliko hotela, nekoliko malih trgovina i sela u baru. Ovo je odmaralište za klizanje lakim stazama i puno lijeni poslijepodneva uz vruću čokoladu i kolače.

4. Za grupe – St. Anton

st anton

Nazivanje St Antona selom je malo nategnuto, ali unatoč veličini, centar još uvijek ima tradicionalni tirolski osjećaj, s lijepim drvenim kućama, trgovinama i barovima koji se protežu duž pješačke glavne ulice. Skijanje je izvrsno, s velikim brojem staza; ski pass u St Antonu daje pristup cijeloj Arlbergovoj zoni, uključujući Lech, Zurs i Stuben.

5. Za zaljubljene – Alpbach

Alpbach noću

Ponovljeni dobitnik nagrade za najljepše Tirolsko selo, Alpbach je slikovito mjesto: spoj cvjetnih drvenih kuća, luksuznih hotela, nekoliko kafića i barova te zapanjujućim planinskim krajolikom. Ovo je mjesto za početnike, jer u selu postoje samo dvije padine; postoji veći izbor staza u Inneralpbachu, koji je dostupan kratkom vožnjom autobusom. No Alpbach je mjesto za ljubitelje romantike: vožnja sa sanjkama kroz šumu, večeri u tradicionalnim drvenim gostionicama i šetnje kroz snijegom prekrivenim stazama.

Categories: Austrija