Iako je istina da se skijaške staze u Sloveniji ne mogu uspoređivati s divovima Austrije, Italije ili Francuske, nešto je posebno u slovenskim skijalištima, a što ih čini dobrom idejom za zimski odmor. U nastavku ćemo predstaviti nekoliko odličnih mjesta gdje možete provesti ski vikend ili pak cijeli godišnji odmor.

1. Smještena ispod ogromnih vrhova Julijskih Alpa, prekrasno selo Kranjska Gora je popularno među entuzijastima svih sportova na snijegu, a svake godine domaćin Svjetskog kupa za muškarce. Skijalište Planica udaljeno je dom poznatih letećih skokova koji su ovdje pionirni Janez Gorišek.

Kranjska gora

2. Mariborsko pohorje leži u istočnoj Sloveniji, a postalo je poznato po Gold Fox događaju koji se održava svake godine.

Mariborsko pohorje

3. Bohinjsko selo poznato je po prekrasnom jezeru i slikovitoj okolici. Obližnje skijalište, Vogel, ima odlične staze i doista zapanjujuće poglede na okolne planine.

Vogel

4. U srcu Bohinjskog sela naći ćete malo, ali prekrasn skijalište Kobla.

Kobla

5. Uz talijansku granicu, u srcu Julijskih Alpa, Kanin – “slovenski glečer” – sjedi u podnožju planina koji zadržavaju snijeg do kasnog proljeća.

Kanin

6. Idući prema istoku, skijalište Krvavec udaljeno je samo 30 minuta od glavnog grada Slovenije, Ljubljane. Vedar dan dinijeti će zadivljujući pogled na Ljubljansku dolinu.

Krvavec

7. Skijalište Rogla nalazi se u neposrednoj blizini grada Celja, među brežuljcima koja vole profesionalci i amaterski ljubitelji snijega.

Rogla

8. U sredini zemlje, neposredno uz Mozirski gaj cvjetni park, pronaći ćete Golte, malo, ali lijepo mjesto koje zajamčeno premašuje očekivanja.

Golte

9. Skijalište Velika Planina vrijedno je posjetiti. Samo nekoliko minuta od Ljubljane, ova planina nudi sve što skijaš treba za akcijom pretrpan ski odmor.

Velika Planina

Categories: Slovenija